Wil jij eens gratis gebruik maken van duurzame logistieke dienstverlening in Leiden?

Geplaatst op maandag 11 maartnieuws

Wil jij eens gratis gebruik maken van duurzame logistieke dienstverlening in Leiden?… Vraag dan het Probeertegoed aan!
Met het gratis Probeertegoed van de gemeente Leiden kun je onderzoeken welke schone oplossing bij jou past, door kosteloos gebruik te maken van duurzame logistieke dienstverleners. 

Eén van de dienstverleners waar je gebruik van kunt maken is MOSS. Kirsten Dolman, Chief Last Mile Officer bij Moss, legt uit dat hun dienstverlening veel verschillende goederenstromen aankan; ‘De bakker, de visboer, de groothandel… iedereen kan bestellingen hier afleveren. Wij slaan het op en brengen het, zoveel mogelijk gebundeld, naar de klanten. Wanneer nodig in speciale koelboxen zodat alles HACCP-verantwoord wordt vervoerd. Ook bezorgen we medicijnen voor apotheken, leveren we boeketten af van bloemenwinkels, brengen we pakketjes rond voor boekenwinkels en nog veel meer. We kunnen echt veel verschillende goederenstromen aan’. 

Net als Benjamin (zie hyperlink) verwijst ook Kirsten naar de positieve effecten van de aanstaande zero-emissie zone; ‘Voor de ondernemers in de stad is onze werkwijze voordelig”, vervolgt Kirsten. ‘Zij worden nu niet meerdere keren per dag gestoord in hun werkzaamheden, omdat leveranciers bestellingen komen brengen. Ook staan er geen grote vrachtauto’s voor de deur, maar een duurzame koerier, die bijna geen parkeerruimte nodig heeft. En omdat wij alles op voorraad kunnen houden, zijn ondernemers ook geen kostbare winkelruimte kwijt aan opslag’. 

MOSS. is met de andere dienstverleners waar je met het probeertegoed gratis gebruik van kunt maken een samenwerking aangegaan. Kirsten legt uit dat dit voordelen biedt; ‘Samen hebben ze veel ruimte voor opslag, koelcellen, groot én klein elektrisch vervoer en een handig registratiesysteem, waarmee de klant de eigen ritten kan volgen. Gezamenlijk gaan ze ook het gesprek met leveranciers aan over een andere kostenverdeling nu de leverancier niet meer verschillende stops in de binnenstad hoeft te maken. Dat scheelt hem namelijk tijd en geld’. 

Onderneemster Lisa van Kampen, van kinder- en babykledingwinkel Tokkelientje, deelt haar positieve ervaring; Wij versturen per dag zo’n vijf tot tien pakketjes. Allemaal bestellingen via onze webwinkel. Eén keer per dag wordt alles opgehaald door een koerier op de fiets en dezelfde dag bezorgd als het in de buurt is. Zo niet, dan worden de pakketjes vanuit de Rooseveltstraat naar een andere stad gebracht. Daar worden ze vervolgens ook weer per fiets naar de klant gebracht. Ik vind het prettig dat het vervoer op deze manier zo duurzaam mogelijk is. Daarnaast zijn die ‘heroes’ van MOSS. prettig in de omgang en betrouwbaar. Ze komen altijd op tijd en zijn goed bereikbaar voor vragen. Als we veel pakketjes hebben door de sale houden ze daar rekening mee. En zijn we een keertje te laat met het aanleveren, dan rijden ze eerst even langs de andere klanten en komen daarna bij ons terug. De samenwerking met MOSS. bevalt mij dan ook uitstekend’. 

Wil jij ook gratis de diensten van duurzame dienstverleners uitproberen? Vraag dan het Probeertegoed van de gemeente Leiden aan door te mailen naar: e.botter@leiden.nl