#2 Podcast over duurzame stedelijke stadsdistributie, zijn we er klaar voor?

Geplaatst op woensdag 4 januarinieuws

In de tweede aflevering staat de duurzame stedelijke stadsdistributie centraal.

Binnen het Klimaatakkoord is één van de doelstellingen om de stadslogistiek volledig emissievrij te maken. Dit houdt het in dat binnensteden zones in moeten stellen waar alleen emissievrije bedrijfsvoertuigen mogen rijden. De gemeente Leiden heeft de ambitie om vanaf 2025 een dergelijke zone in de binnenstad in te voeren. Omdat dit een grote impact heeft op ondernemers zetten Ondernemend Leiden en Centrummanagement Leiden zich in voor haalbare en betaalbare plannen, stimulerend beleid & maatregelen en een goede informatievoorziening.  

Presentator Rudo Slappendel gaat in de podcast met ondernemers, bestuurders en experts in gesprek over het doel van het beleid en de impact van de maatregelen. Aan de hand van Leidse initiatieven en praktijkvoorbeelden uit andere steden zoals Amsterdam en Rotterdam gaan we in deze tweede podcast op de voordelen, nadelen en uitdagingen van beide ontwikkelingen.  

In deze aflevering zijn Ashley North, wethouder, Gemeente Leiden; Peter de Bruijn, directeur, Circle Line Logistics; Daphne Treurniet, projectmanager, Duurzame Horeca Nederland en Michael van Wijngaarden, freelance Consultant & Projectmanager parketdistributie Emissievrij vervoer. 

De podcast is opgenomen in de lobby van het stadshuis van Leiden en is te beluisteren op de volgende pagina:

Podcast Economie van Morgen: Duurzame stedelijke stadsdistributie

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering die iedere keer op de eerste dag van de maand online staat.