Uitnodiging: werkbezoek ‘Ruimte voor Werken’ op 15 september

Geplaatst op vrijdag 4 augustusnieuws

Op 15 september 2023, van 16.00 tot 18.00, organiseren wij het werkbezoek ‘Ruimte voor Werken in de stad’. Wij zouden het leuk vinden als je hierbij aanwezig wil en kan zijn. Onderstaand treft u de uitnodiging. Je kunt je hiervoor opgeven via deze link: https://forms.gle/cma8TLNdB4bxPXG4A .

Ruimte voor Werken
De gemeente Leiden heeft erkend dat Ruimte voor Werken essentieel is. Niet alleen voor ondernemers, maar vooral ook voor de vitaliteit van de stedelijke economie. De gemeente heeft aangegeven dat er dan ook ingezet moet worden op het creëren van ruimte. De gemeente heeft daarom geld geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de ROM, erkend dat bedrijventerreinen een profiel nodig hebben en bovendien heeft de gemeente ruimte gevonden, waar de Vlietzone een voorbeeld van is. Wij, als Ondernemend Leiden, zijn blij met deze erkenning en inspanningen!

Omdat wij net zoals u erkennen dat Ruimte voor Werken voortdurende inspanningen vergt, zouden wij hierin graag samen met u optrekken. Wij nodigen u daarom van harte uit voor het Werkbezoek ‘Ruimte voor Werken’ waarin wij aandacht schenken aan dit belangrijke thema. Graag nemen wij u mee naar de Vlietzone om te spreken over de bijdrage die dit geleverd heeft aan het ruimtegebrek, geven wij u een informatieve presentatie over ‘het bieden van toekomstperspectief aan ondernemers’ en inspireren wij u graag met een presentatie over ‘voorbeelden om wonen en werken te combineren’. Weet u bijvoorbeeld hoe wonen en werken gecombineerd wordt in onze buurlanden?

Als afsluiting schenken wij graag samen met u aandacht aan sportverenigingen, want hoe ervaren zij ruimte om te werken?

Aan het eind van dit werkbezoek heeft u gegarandeerd meer informatie opgedaan over het belang van Ruimte voor Werken, de feitelijke Ruimte voor Werken in Leiden, bent u geïnspireerd over hoe u het beste toekomstperspectief kunt bieden, welke mogelijkheden er zijn om wonen en werken te combineren en weet u hoe ondernemers in de sportbranche aankijken tegen Ruimte voor Werken.

We maken er samen een gezellige, inspirerende en leerzame dag van die we graag samen met u afsluiten onder het genot van een hapje en drankje!

Benieuwd naar onze inspirerende sprekers? Bekijk dan snel onderstaand het programma!

Programma

 15.45 – 16.00: Inloop bij Scylla Leiden (Voorschoterweg 6F, 2324 NE Leiden – naast Zwembad de Vliet)

16.10: Welkomstwoord door Willem-Jan Zirkzee, voorzitter Bedrijvig Leiden

16.25:  ‘Biedt de Vlietzone de oplossing voor de ruimtevraag in Leiden?’ door Ramses Braakman, Managing Creative Director en eigenaar Hart voor de Zaak

In de tussentijd, als het weer het toelaat, zullen we te voet of te fiets een rondje langs de Vlietzone doen. Zo zullen we het nieuwe bedrijventerrein ‘De Vlietzone’

16.55: ‘De do’s en dont’s bij het bieden van toekomstperspectief aan ondernemers’ door Renate Wijmenga, adviseur politiek & bestuur/projectmanager bij DIETZ.

17.15 ‘Inspirerende voorbeelden om wonen en werken te combineren’ door Robbert-Jan van der Veen, Leaddesigner bij ECHO-Urban Design.

Na de presentatie van Robbert-Jan zullen we te voet of te fiets onze weg vervolgen naar de nieuwe Ijshal / combi Zwembad waar we hopelijk een kijkje mogen nemen. Als het regent vindt de presentatie plaats bij Scylla.

17.45: ‘Hoe ervaren sportverenigingen de ruimte om te werken in Leiden’ door Bob Vegter, bestuurder Top Sport Leiden.

18.00: Afsluitende borrel bij Scylla