Uit Opinieblad Forum: ‘Hoe deze Leidse ondernemer in de knel komt door woningbouw’

Geplaatst op woensdag 17 novembernieuws

Vanuit Bedrijvig Leiden hebben Sabine Boonekamp, bestuurder Vereniging Amphoraweg Leiden, Willem-Jan Zirkzee, voorzitter Bedrijvig Leiden, en Erwin Roodhart, manager Stadsbreed bij Ondernemend Leiden, meegewerkt aan het artikel ‘Hoe deze Leidse ondernemer in de knel komt door woningbouw’. Hieronder zijn alvast de eerste alinea’s te lezen. Het gehele artikel is te vinden op de site van Opinieblad Forum:

De bedrijven waren er eerst. Maar wat gebeurt er als de gemeente Leiden besluit een complete woonwijk pal naast het bedrijventerrein te bouwen waar ook de oer-Leidse drankengroothandel van Sabine Boonekamp is gevestigd? Dat klinkt als vragen om problemen. En die zijn er nu dus ook: voor de ondernemers dan. ‘De gemeente wil dit per se.’

Eén doodlopende straat, een stuk of vijftien bedrijfspanden met zo’n twintig ondernemingen. Vooral auto(schade)bedrijven, maar ook een keukencentrum, een drankengroothandel en een bouwbedrijf. Dat is de Amphoraweg in Leiden, het prototype van een klein bedrijventerrein. Met aan de kop van de weg een groot braakliggend perceel waar ooit een betoncentrale stond. De plannen van de gemeente voor dat terrein zorgen ervoor dat de ondernemers zich afvragen hoe lang ze het nog uithouden voordat ze stilletjes worden weggeduwd. Op het terrein moeten ruim 750 woningen worden gebouwd en er is geen andere weg dan over het bedrijventerrein. ‘Als ik eraan denk dat hier straks vaders en moeders op de fiets, met kinderen voorop, tussen de vrachtauto’s door slingeren, dan houd ik mijn hart vast’, zegt Sabine Boonekamp van drankengroothandel Boonekamp. En dan is er nog het andere vrachtverkeer dat allemaal heen en terug over de smalle weg gaat.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Klik dan hier.