PERSBERICHT: Lijsttrekkers debatteren op 7 maart over onderwerpen die ondernemers raken.

Geplaatst op woensdag 23 februarinieuws

Hoe willen de Leidse lijsttrekkers de economie van de stad sterker en vitaler maken? Dit vraagstuk, samen met andere thema’s die belangrijk zijn voor ondernemers, komen aan bod tijdens het Leids Ondernemers Verkiezingsdebat op 7 maart. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseren de Leidse ondernemersorganisaties, in samenwerking met Unity.nu, dit debat om ondernemers te informeren voordat ze naar de stembus gaan op 16 maart.

Onder leiding van journalist Leendert Beekman en oud-voorzitter van het Centrummanagement Leiden Hans Janssens worden de lijsttrekkers naar hun mening gevraagd over actuele stellingen. Centraal in het debat staat de vraag hoe het Leidse ondernemersklimaat  verder kan worden versterkt. Door de gevolgen van de coronacrisis en de verduurzamingsmaatregelen die de komende jaren zullen volgen, is het inzetten op de veerkracht van de Leidse economie van groot belang. Hierbij worden de thema’s uit het Leids Economisch Programma, waarin de ondernemersorganisaties suggesties doen voor een vitale Leidse economie, als uitgangspunt gebruikt.  

Tijdens het debat zal onder andere stil worden gestaan bij de werkgelegenheid op bedrijventerreinen, een herstelplan voor de bezoekerseconomie na de coronacrisis, de bereikbaarheid van de stad, coronaterrassen, het versterken van de wijkeconomieën en de invulling van het Stationsgebied. Bij het debat zullen de lijsstrekkers van de partijen die al in de raad zitten, als nieuwe partijen aanwezig zijn.

Het debat zal op 7 maart vanaf 19.00 uur (deuren open vanaf 17.30 uur) plaatsvinden in Scheltema. Voorafgaand aan het debat vindt er een netwerkmoment voor ondernemers plaats. Via www.ondernemendleiden.nl kunnen geïnteresseerden voor het debat zich aanmelden om aanwezig te zijn. Daarnaast is het debat te volgen op de kanalen van Unity.NU.

Het Leids Ondernemers Verkiezingsdebat wordt georganiseerd door Ondernemend Leiden, Leiden Bio Science Park, Bedrijvig Leiden, BV Leiden, Centrummanagement Leiden, Ondernemersfonds Leiden, Hotels van Leiden, Business Platform Schipholweg-Schuttersveld en de Vereniging WijkWinkelCentra i.o..