PERSBERICHT: Het Leids Stimuleringsfonds helpt ondernemers innoveren

Geplaatst op dinsdag 12 oktobernieuws

Het Leids Stimuleringsfonds steunt initiatiefnemers die inspelen op de snel veranderende wereld. Doel: de weerbaarheid en de veerkracht van onze lokale economie vergroten. Sinds de start van het fonds hebben zes van de ruim dertig aanvragen een geldbedrag toegekend gekregen. Het gaat om ‘Water in the Cloud’, Team Horizon, Leiden Hub of Positive Technology & VR, Eduroam stadsbreed, Inventeers en Leiden Made. 

Onlangs kwamen ze bij elkaar om de eerste resultaten te presenteren tijdens de Talkshow ‘Economie van Morgen’. Wethouder Paul Dirkse was te gast en onder de indruk van de creativiteit en de bijzondere samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan. ‘Neem bijvoorbeeld Inventeers die samen met topstudenten en professionele ingenieurs bedrijven kunnen helpen met innoveren. Ze verbinden studenten in een vroeg stadium aan het bedrijfsleven en dat is precies wat we nu nodig hebben’, aldus Dirkse. Erwin Roodhart, Ondernemend Leiden, vult aan: “Met dit fonds willen we de kansen verzilveren die deze crisis onze lokale economie biedt. Ondernemers zitten vaak vol goede ideeën en weten goed in te spelen op veranderende situaties en trends. Met dit fonds geven we hen net dat zetje om daar uitvoering aan te geven.”

Midden in de coronacrisis hebben ondernemers (verenigd in Ondernemend Leiden) en de gemeente de krachten gebundeld en het Leids Stimuleringsfonds opgericht. Een fonds waarmee samenwerkende organisaties gesteund kunnen worden om een goed idee te kunnen ontwikkelen. De onafhankelijke selectiecommissie van drie personen beoordeelt de aanvragen. Bedragen die uitgekeerd worden liggen tussen de 5.000 en 50.000 euro. Belangrijk om te weten is dat ondernemers hun aanvragen wel in gezamenlijkheid moeten indienen. Verder moet het initiatief gericht zijn op duurzame versterking van de Leidse economie en tot slot moeten aanvragers zelf zorgen voor minimaal 30 procent cofinanciering. Het fonds staat nog open voor nieuwe aanvragen.

Kijk op www.leidsstimuleringsfonds.nl voor meer informatie.

De talkshow Economie voor Morgen is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=AjheQ0CAYuk