Ondernemers blij maar de zorgen blijven: “Dubbeltjestarief” parkeren zone B2 blijft gehandhaafd

Geplaatst op woensdag 2 februarinieuws

Het “Dubbeltjestarief” in parkeerzone B2 blijft gehandhaafd. Dit in tegenstelling tot de verhoging van de tarieven in de parkeergarages en Zone A1 en B1. Automobilisten blijven dus het “Dubbeltjestarief” betalen gedurende de eerste 2 uur op bijna alle bedrijventerreinen en wijkwinkelcentra. Vanaf het derde uur gaat ook in Zone B2 het tarief met €0,30 per uur omhoog. Zie de bijgevoegde plattegrond voor de zonering. 

Ondernemend Leiden heeft zich samen met haar partners, waaronder Bedrijvig Leiden, ingezet om de “Dubbeltjesregeling” te behouden. Klanten van bedrijventerreinen en wijkwinkelcentra die in de B2 zone gevestigd zijn kunnen zo op betaalbare wijze blijven parkeren. ‘Als belangenbehartiger zijn we blij dat de gemeente deze regeling handhaaft’, aldus Willem-Jan Zirkzee – Voorzitter Bedrijvig Leiden. 

De stadsbrede belangenbehartiger blijft zich wel zorgen maken. De gemeenteraad heeft namelijk ingestemd met het voorstel van het college om de parkeertarieven flink te verhogen en het aantal betaald parkeergebieden uit te breiden. De extra opbrengst komt ten goede aan het realiseren van alternatieven. Alternatieven die er nog niet zijn en dat baart Ondernemend Leiden grote zorgen. Zonder alternatief zit er namelijk voor bewoners, bezoekers en ondernemers niets anders op dan de verhoging te betalen en door te gaan op de oude voet. De stadsbrede club blijft zich hard maken om tot oplossingen te komen. ‘We roepen het huidige maar ook toekomstige college op om met werkbare oplossingen te komen’, aldus Nico Tates – Voorzitter Ondernemend Leiden.