Ondernemend Leiden presenteert 8-puntenplan: op weg naar de economie van morgen

Geplaatst op donderdag 21 januarinieuws

Hoe gaan we Leidse ondernemers nu helpen en bereiden we de stad voor op de toekomst en het herstel na corona? De antwoorden op deze vragen staan centraal bij het 8-puntenplan van Ondernemend Leiden in 2021. Met acht punten en vier thema’s zet Ondernemend Leiden zich ook dit jaar weer samen met de partners in om de stadsbrede belangen van ondernemers te behartigen.  

Voor veel ondernemers is het nieuwe jaar in grote onzekerheid van start gegaan. Het land zit grotendeels op slot en de winkelstraten, cafés, hotels en restaurants zijn leeg. Juist daarom is het belangrijk dat we ondernemers nu steunen, maar de stad ook samen met onze partners en de gemeente voorbereiden op het post-coronatijdperk. Hiervoor hebben we samen met de ondernemers- & brancheverenigingen acht punten opgesteld, waar we ons voor inzetten in 2021. Denk hierbij aan de voorbereidingen op het economisch herstel na de coronacrisis en het ondersteunen van de ondernemers in de transitie naar Zero Emissie Stadsdistributie. Ook spelen komende gemeenteraadsverkiezingen dit jaar een grote rol. Bij al deze onderwerpen behartigen we de stadsbrede belangen van de Leidse ondernemer.  

Een jaar in vier thema’s 

Alle punten zijn onderverdeeld in vier hoofdthema’s, die de Leidse economie raken. Het jaar start met het thema onderwijs & arbeidsmarkt, waarna we de mobiliteit & bereikbaarheid van de stad onder de aandacht brengen. Vervolgens kijken we samen met ondernemers, partners en de gemeente hoe we het Leidse vestigingsklimaat gaan verbeteren om in het laatste kwartaal van dit jaar volledig te kunnen focussen op economisch herstel voor Leidse ondernemers. Ieder thema wordt afgetrapt met onze talkshow ‘de Economie van Morgen’, waarmee we kennis delen en uitdagingen bespreekbaar maken. Vervolgens halen we het net op bij onze achterban met speciale ‘wat gaat goed & wat kan beter’-sessies. Zo geven we ondernemers zichtbaarheid en bereiden we de stad voor op de economie van morgen.