Ondernemend Leiden helpt Oekraïne

Geplaatst op woensdag 16 maartnieuws

De situatie in Oekraïne raakt ons allemaal en we voelen allen de behoefte om te helpen. Dit is bij Ondernemend Leiden en bij de ondernemers in de stad niet anders. De afgelopen tijd hebben we dan ook onze handen uit de mouwen gestoken en zijn we op zoek gegaan naar hoe wij kunnen helpen. Hier zijn een aantal initiatieven uit voortgekomen. We zijn begonnen met het ondersteunen van de inzamelingsactie van Roald Laport. Uiteindelijk zijn er 13 volle vrachtwagens richting de Pools-Oekraïense grens gegaan. Leiden stopt daar niet en wij dus ook niet. Naast de materiële steun is er op dit moment is er vooral geld nodig, daarom is een groep ondernemende Leidenaren hard bezig om vorm te geven aan verschillende vervolgacties, welke allemaal te vinden zijn op www.leidenhelptoekraine.nl. Naast deze goede initiatieven vanuit de ondernemers ondersteunt Ondernemend Leiden momenteel de volgende acties:

Welkomstpakket
Oekraïners die hier aankomen willen we in een warm bad laten landen. Er wordt hard gewerkt om voor hen een ‘welkomstboekje’ samen te stellen. Hier staat algemene informatie over de stad, een plattegrond maar ook een aantal vouchers waarmee gratis toegang verleend wordt aan diverse activiteiten zoals musea, sportscholen, bioscoop, rondvaart, etc. Activiteiten waarmee men de stad leert kennen maar ook afleiding biedt.  Ondernemend Leiden zet zich in om partijen te enthousiasmeren hieraan deel te nemen en helpt met het maken van een overzichtelijk ‘welkomstboekje’.

Huisvesting
Ondernemend Leiden pakt ook haar verantwoordelijkheid wat betreft de huisvesting van vluchtelingen. Samen met de gemeente wordt gekeken naar de juiste plekken voor tijdelijke huisvesting. Mooi om te zien is dat diverse hotels kamers beschikbaar hebben gesteld aan het crisisteam van de gemeente. 

Ondernemend Leiden steunt de acties voor hulp aan de vluchtelingen en roept het bedrijfsleven mee te helpen om de vluchtelingen zo goed mogelijk te helpen met een dak boven hun hoofd en een warm welkom. Ook wij zullen de komende periode blijven kijken waar wij kunnen helpen en verbinden. 

Mocht u graag met een initiatief graag bij willen dragen, dan kan dit via www.leidenhelptoekraïne.nl. Voor vragen kunt u terecht bij Erwin Roodhart via erwin@ondernemendleiden.nl