Ondernemen in 071, ben jij erbij?

Geplaatst op donderdag 29 septembernieuws

Namens Economie071 delen we graag de volgende uitnodiging voor Ondernemen in 071. Goed om verbindingen te leggen en samen na te denken over de uitdagingen van de komende tijd.

Ben jij erbij op 18 oktober? Dan komt het grootste regionale netwerk van ondernemers uit de 071-regio weer bij elkaar. Via een afwisselend programma hoor je de laatste ontwikkelingen, word je geïnspireerd en ontmoet je collega ondernemers. Dit keer zijn we te gast bij PLNT Leiden, centrum voor innovatie en ondernemerschap aan de Langegracht 70 in Leiden. Dagvoorzitter is Leila Prnjavorac.

Positieve impact maken

Wereldreiziger Merijn Biesterveld hield van al zijn omzwervingen één focuspunt over: hij wilde positieve impact maken. Jan Princen, eigenaar van softwarebedrijf Marviq, had een idee hoe hij die drive kon verzilveren. Door hoog opgeleide statushouders de kans te bieden die zij verdienen en tegelijkertijd het tekort aan personeel in de IT-branche in te dammen. Zo ontstond Motopp. Merijn neemt je de 18e graag mee op zijn ‘reis’.

Merijn Biesterveld was met Motopp genomineerd voor de 25 onder 25 van SPROUT.

Laat robotisering voor je werken

Mark Bruijnen was ooit even voetbalblogger, maar nu programmamanager bij RoboHouse, onderdeel van de TU Delft. Robotica complex? Dat is een schot voor open doel! Daarom laat Mark zien dat de praktijk van robotisering vooral leren door te doen is. En net als de mobiele telefoon en de elektrische auto, dichterbij dan ooit. Zeker voor bedrijven! Benieuwd naar dit verhaal? Kies dan deze deelsessie. Moderator is Dwayne van der Klugt, projectleider ‘Laat digitalisering voor je werken’ bij Economie071.

Wie gaat er mee naar Parijs?

Denk je na over hoe je van het aardgas af kunt? Ben je bekend met wettelijke verplichtingen rond energiebesparing? Benieuwd naar de businesscase voor zonnepanelen? Volg dan deze deelsessie. Na

afloop is je kennis op dit gebied op orde en weet je waar je terecht kunt voor vervolgstappen. Gepresenteerd door Krijn Ratsma van Energieke Regio en Marnix Zwart van Bedrijfsadvies.

Bezoek de expert-zone

Ben je na de presentaties benieuwd naar de praktische toepassingen en oplossingen voor je bedrijf? Bezoek dan de expert zone. Aanwezig zijn o.a.:

· Initiatief Circulair Verwaarden van de gemeente Leiden met praktische voorbeelden.

· Het Leids Stimuleringsfonds dat subsidie verleent aan ondernemers voor innovatieve ideeën op het gebied van ‘economische veerkracht’ en ‘mentaal welzijn’.

· Coöperatie WIJIJ dat zich richt op matchen op vaardigheden voor het oplossen van personeelstekorten.

· Robohouse met voorbeelden van praktische toepassingen.

· Stichting Energieke regio en Rabobank Leiden – Katwijk met informatie over de energiescan.

Borrel

Netwerkborrel PLNT heeft een heerlijke binnentuin. Zorg dat je daar collega ondernemers spreekt uit de regio. Praat bij met wie je al kent, maar doe zeker ook nieuwe contacten op!

Meld je aan via: https://www.economie071.nl/contact/aanmelden-evenementen/