Nieuwe ronde voucherregeling ‘Laat digitalisering voor je werken’ open op 09 oktober 2023!

Geplaatst op dinsdag 5 septembernieuws

‘Laat digitalisering voor je werken’ is ontstaan uit een samenwerking tussen Ondernemend Leiden, Economie071, diverse gemeenten, de provincie Zuid-Holland en de Koepel Leidse Regio. Dit initiatief is speciaal ontworpen om het MKB in de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude te ondersteunen bij hun digitaliseringsinspanningen. Met trots kunnen wij u meedelen dat er op 9 oktober 2023 een nieuwe ronde van de voucherregeling van start gaat! Middels deze regeling kunnen ondernemers tot € 5.000 terugkrijgen van hun investering.

De voucherregeling is een financiële stimulans die bedrijven helpt bij het digitaliseren van hun activiteiten. De voucher kan worden gebruikt voor een breed scala aan digitaliseringsprojecten. Van digital marketing, denk aan het verbeteren vaneen website of webshop, tot cyber security. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf kan een ondernemer € 1.000, € 2.500 of € 5.000 ontvangen. Daarbij geldt altijd dat een ondernemer minimaal 25% van de kosten zelf draagt.

Bedrijven die zijn ingeschreven in een van de deelnemende gemeenten en maximaal 50 fte in dienst hebben, kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen zich vanaf 9 oktober 12.00u aanmelden via het formulier op de website www.digitaliseringwerkt.nl. De aanvragen worden beoordeeld op basis van het ‘first come, first served’ principe. De beoordeling vindt in principe plaats binnen tien werkdagen.

De aanvraag zelf kost slechts een paar minuten, maar enige voorbereiding is wel noodzakelijk. Daarom wordt ondernemers aanbevolen nu in actie te komen en de aanvraag voor te bereiden. Voor hulp daarbij zijn drie coaches beschikbaar. Ook het inplannen van een afspraak kan via de website.