Nieuwe ronde voor mkb-voucher digitalisering

Geplaatst op maandag 18 julinieuws

Al 100 bedrijven uit de Leidse regio hebben een voucher aangevraagd voor digitalisering binnen hun bedrijf. Voor het beter vindbaar maken van hun website, voor automatisering van hun salarisadministratie, het invoeren van een reserveringssysteem of verbeteren van hun cyber security. De derde en laatste ronde van ‘Laat digitalisering voor je werken’ start op maandag 1 augustus om 12.00 uur. Via de website van Economie071 zijn dan 50 vouchers beschikbaar. Hiermee kunnen ondernemers tot € 1000 terugkrijgen van hun investering in digitalisering. 

Nieuwe ronde
Bedrijven die gebruik willen maken van de voucher wordt aangeraden om hun aanvraag te bespreken met een coach die beschikbaar is vanuit het initiatief. ‘Met een coach kun je de mogelijkheden doornemen die werken voor jouw bedrijf. Daarnaast kunnen ze meedenken bij de uitvraag van je offerte. Hierdoor vergroot je de kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd en voorkom je teleurstellingen. Een afspraak inplannen kan een eenvoudig via de website van Economie071, zodat de afspraak valt op een moment dat het de ondernemer uitkomt. Ook het aanvragen van de voucher gaat eenvoudig via diezelfde website’, geeft projectleider Dwayne van der Klugt aan.

Inspiratiebijeenkomst voor delen ervaringen
Op donderdag 29 september wordt de kennis en ervaring van deelnemende bedrijven gedeeld. Van der Klugt: ‘Voor ondernemers die nog twijfelen over wat digitalisering voor hen kan betekenen is dit een ideale gelegenheid om voorbeelden van collega bedrijven te zien die al een voucher hebben benut. We willen zo de drempel voor het aanvragen van een voucher zo laag mogelijk te maken.’ Na de zomer volgt de uitnodiging via ondernemersverenigingen. Aanmelden kan al via de website van Economie071. Daar zijn ook al een aantal ervaringen van ondernemers uit de regio te lezen. www.economie071.nl.