Nieuwe ronde van MKB vouchers voor digitalisering

Geplaatst op dinsdag 24 meinieuws

Economie071 stelt opnieuw 50 vouchers beschikbaar voor digitalisering binnen het mkb. Met een voucher kunnen ondernemers uit de Leidse regio tot € 1000 terugkrijgen van hun investering. ‘De vouchers uit de eerste ronde waren snel uitgegeven. We halen de tweede ronde daarom iets naar voren, zodat ondernemers die een voucher willen benutten nog voor de zomer de werkzaamheden kunnen laten uitvoeren’, aldus projectleider Dwayne van der Klugt.

Besparing van tijd en geld

De aanvragen uit de eerste ronde varieerden qua thema van digital marketing, denk aan het verbeteren van een website of webshop, tot cyber security. Binnenkort worden de ervaringen van bedrijven uit de eerste ronde gedeeld. Als belangrijkste redenen voor deelname wordt genoemd: het besparen van tijd, het verlagen van kosten en omzetvergroting.

Informatiebeveiliging

LIMES international dat kantoor houdt naast de Torenvlietbrug in Valkenburg, was een van de eerste bedrijven dat een voucher heeft ingezet. Jacqueline van Duijn, kantoormanager: ‘Er worden door de wetgever en door klanten steeds hogere eisen gesteld aan de privacy en digitale veiligheid. Voor ons reden om een pentest uit te voeren en te onderzoeken of er nog verbeteringen aangebracht kunnen worden in onze beveiliging. Met de voucher van 1.000 euro van Economie071 kan een deel van de kosten worden gedekt. De aanvraag ging heel gemakkelijk, dus ik kan het elke bedrijf aanraden om er gebruik van te maken’.

Voucher aanvragen

De voucher is eenvoudig online aan te vragen via de website van Economie071. Er is wel een offerte nodig van een leverancier. Aanvragen kunnen vanaf 1 juni 12.00 uur worden ingediend. Toekenning gebeurt op volgorde van binnenkomst. Ondernemers wordt daarom aanbevolen nu in actie te komen en de aanvraag voor te bereiden. Voor hulp daarbij zijn drie coaches beschikbaar.

Ondernemers die gevestigd zijn in de volgende gemeenten kunnen deelnemen: Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.

Foto: Jacqueline van Duijn van LIMES international benutte de mkb-voucher voor het verbeteren van hun informatiebeveiliging.