Mag jij vanaf 1 januari 2025 de binnenstad nog in?

Geplaatst op dinsdag 4 julinieuws

Mag jij vanaf 1 februari 2025 de binnenstad nog in? Deze vraag stond centraal tijdens de ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) bijeenkomst van de Gemeente Leiden die in samenwerking met het Centrummanagement Leiden en Stichting Ondernemend Leiden werd georganiseerd. In deze bijeenkomst gaf de Gemeente LEiden en Rijkswaterstaat uitleg over wat ondernemers te wachten staat. In de deelsessies werd er aandacht besteed aan de kansen en bedreigingen en deelden veel ondernemers hun zorgen.
 
Onze conclusie is dat steeds meer ondernemers weten wat er op hen afkomt. Om ervoor te zorgen dat de transitie haalbaar en betaalbaar wordt is er o.a. behoefte aan betrouwbare en bruikbare informatie, duidelijkheid over het (ontheffingen)beleid, inspirerende voorbeelden en maatwerk.
 
Veel informatie vind je gelukkig al op de website https://lnkd.in/er82hicY die zeer regelmatig wordt voorzien van nieuwe informatie. Via deze site kun je ook contact opnemen met de logistiek makelaars Henk Kolenbrander, 
Jan-Willem Dikmans en Michael van Wijngaarden – Zuid-Holland Bereikbaar. Zij kunnen veel vragen beantwoorden en je adviseren over de stappen die je kunt zetten.
 
Als organisatie blijven we ons, samen met Centrummanagement Leiden, VNO-NCW, TLN inzetten om ervoor te zorgen dat de Gemeente Leiden en Rijkswaterstaat er alles aan doen om ondernemers te helpen bij deze transitie en ondernemers niet kopje onder gaan. Daarnaast organiseren we een aantal werkbezoeken om de wethouder Ashley North, beleidsmakers, ondernemers en vertegenwoordigers te informeren over de impact van ZES op ondernemers in de sectoren: retail, horeca, bouw, dienstverlening en transport.

Wil je hier ook bij zijn? Kijk snel op: https://ap.lc/5MZU0

Noot: de logistiek makelaars zijn voor vragen bereikbaar via de website https://doehetzero.nl/afspraak-met-logistiekadviseur-leiden/ .