Horecaondernemers waarderen ‘hart onder de riem’

Geplaatst op Tuesday, October 20nieuws

Leidse horecaondernemers hebben het zwaar te verduren door opnieuw coronamaatregelen die hen direct raken.  Om hen een warm hart toe te dragen is het Leidse gemeentebestuur de afgelopen week begonnen aan een belronde. Een mooi gebaar, zo zeggen de ondernemers.  

Hoewel de gemeente op dit moment nog niet zo veel voor de ondernemers kan betekenen, wordt deze spontane blijk van steun gewaardeerd. Zo geeft Sjaak de Geijn, eigenaar van ‘De tuin van de smid’ aan. Hij werd gebeld door wethouder Ashley North en sprak tien minuten over zijn situatie. ‘Toch bijzonder als je ineens de wethouder aan de lijn hebt, die vraagt hoe het met je gaat’, zeggen ondernemers tegen Leidsch Dagblad. 

De Leidse horeca blijft nog zeker drie weken gesloten, waarmee de situatie lijkt op die van maart en april. Wel blijft het afhalen of thuis laten bezorgen van maaltijden mogelijk. Veel ondernemers maken gebruik van deze mogelijkheid. Vrijwel ieder ‘favoriet’ restaurant om de hoek heeft nu een bezorgservice. Soms hoef je het eten alleen nog even op te warmen. Ook stimuleert Centrummanagement Leiden met de campagne ‘Koop lokaal, juist nu’ inwoners om hun aankopen lokaal te doen. Kijk op de website ‘Thuis in Leiden’ voor een overzicht van de initiatieven. Staat u nog niet op deze site, maar heeft u wel een goed initiatief? Meld u aan!