Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt met subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s

Geplaatst op woensdag 10 februarinieuws

Vanaf 15 maart kunnen ondernemingen en non-profitinstellingen subsidie aanvragen voor de aanschaf van één of meerdere nieuwe emissieloze bedrijfsauto’s. Het doel van deze nieuwe regeling is het verminderen van de uitstoot van CO2. De regeling komt voort uit het Klimaatakkoord, dat is gericht op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen met 49% in 2030 ten opzichte van 1990.

Volledig emissieloze bedrijfsauto’s

De regeling geldt voor bedrijfsauto’s die volledig emissieloos zijn, die uitsluitend worden aangedreven door een elektromotor, en die vallen onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4250 kg. De subsidie loopt op tot een maximum van € 5000 per bedrijfsauto.

Delen kan lucratief zijn

In Den Haag delen ondernemers, die niet dagelijks hun bedrijfsauto nodig hebben een emissieloze bedrijfsauto. Op http://www.weimarstraat.nl/ondernemers-weimarstraat-delen-elektrische-bestelbus/ kunt u meer lezen over dit mogelijk lucratieve initiatief.  

Partner in convenant Stedelijke Distributie 071

De subsidieregeling sluit aan bij het Convenant Stedelijke Distributie 071 dat Ondernemend Leiden afgelopen December mede ondertekende: https://ondernemendleiden.nl/nl/single-news/ondernemend-leiden-tekent-mee-voor-zero-emissie-stadsdistributie

Hoe aanvragen

Meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een subsidie aanvraag vindt u op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba