Groot onderhoud Wilhelminabrug: afsluiting van 07/06 t/m 14/08

Geplaatst op maandag 21 maartnieuws

Aankomende zomer krijgt Leiden te maken met forse verkeersopstoppingen en omleidingen. De Wilhelminabrug wordt van 7 juni tot en met 14 augustus voor een periode van 10 weken afgesloten. Daarnaast is de vaarweg van 7 t/m 9 juni en van 25 t/m 27 juli afgesloten. 

De brug zal in zijn geheel worden gedemonteerd, worden opgeknapt op een locatie elders, om vervolgens in augustus weer te worden gemonteerd. 

Ondernemend Leiden en Bedrijvig Leiden zijn momenteel in overleg met de provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeente Leiden om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Hierbij willen we onder andere afspreken dat er geen overige werkzaamheden in deze periode plaatsvinden. Daarnaast wordt er een verzoek ingediend om het Bedrijventerrein Roomburg, dat door deze werkzaamheden vanuit de stad en vanaf Leiden CS onbereikbaar wordt, bereikbaar te houden voor medewerkers. 

We houden jullie hierover op de hoogte via onze kanalen. Verdere informatie vindt u op de site van de provincie Zuid-Holland. Daarnaast vindt u in dit bericht de omleidingsroutes en het traject van de werkzaamheden.