Gemeente Leiden roept ondernemers op mee te praten over Omgevingsvisie 2040

Geplaatst op Thursday, October 22nieuws

Hoe ziet Leiden eruit in 2040? Met deze vraag houdt de gemeente Leiden zich bezig met de omgevingsvisie 2040. Zo wordt in grote lijnen vastgesteld hoe de stad in de toekomst op het gebied van vestigingsklimaat, mobiliteit, basisvoorzieningen en vergroening uit gaat zien. Nederlandse gemeentes zijn vanuit de overheid verplicht om met zo’n visie te komen. En u kunt ook een steentje bijdragen. 

De gemeente nodigt inwoners, bestuurders en ondernemers uit om mee te denken over de Omgevingsvisie 2040. De stad kent met de energietransitie, ruimtegebrek en klimaatverandering en ruimtegebrek grote opgaven. Met online inspraakavonden wil de gemeente tot een breed gedragen toekomstverhaal te komen, voor en door Leidenaren.  

Ondernemend Leiden ziet hierbij kansen voor een stad waar leefbaarheid, onderwijs, arbeidsmarkt, bedrijvigheid en innovatie elkaar versterken. Wij zullen ons dan ook hard maken voor een sterke economische pijler in deze toekomstvisie.  

De gemeente organiseert op 27 oktober om 19.30 uur een webtalk, waar u online via uw computer, tablet of telefoon bij kunt aansluiten. Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich opgeven via leiden2040@leiden.nl. Daarnaast staat er een link op www.leiden.nl/2040.