Denk mee over het stationsgebied in Leiden!

Geplaatst op Tuesday, August 11news

De gemeente Leiden organiseert op zaterdag 5 september de Meedenkroute Stationsgebied. Een coronaveilige wandeling waarbij deelnemers gevraagd wordt om met goede ideeën te komen voor de herinrichting van het gebied.

Een stadstuin op het dak van een kantoorgebouw? Een flaneerboulevard met loungebankjes? Of een ander goed idee voor de toekomst van het stationsgebied? Iedere Leidenaar kan hier zijn mening over geven. De gemeente hecht ook veel belang aan de mening van u als ondernemer!

Starten kan tussen 11.00 – 14.30 uur.

Meedenk-onderwerpen zijn:
•    Identiteit
•    OV-knoop
•    Duurzaamheid
•    De herinrichting van de locaties Morspoort, Morssingel en Connexxion

Voor alle informatie en aanmelden, klik hier!

Doe Mee
De herinrichting van het stationsgebied is onderdeel van het nieuwe participatietraject van de gemeente: Doe Mee. Op deze manier probeert het gemeentebestuur inwoners meer te betrekken.

Overkoepelend overleg
Ondernemend Leiden, Leiden Bio Science Park, Boerhaavedistrict, Business Platform Schipholweg en Centrummanagement Leiden zijn al met elkaar in gesprek over de invulling van het stationsgebied.

Binnenstadroute
Naast de meedenkroute stationsgebied, kun je op 5 september ook meelopen met de Binnenstadsroute. Hierbij wordt aan de Leidenaar gevraagd om mee te denken over een groene, vitale binnenstad van Leiden. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Beide routes starten op de zelfde plek en zijn te combineren als u dat wilt!