Brief aan ondernemers van Wethouder Economie en Binnenstad Yvonne van Delft

Geplaatst op Thursday, December 17nieuws

Beste ondernemers,

In eerdere berichten richtte ik me met name tot ondernemers in de horeca, cultuur, evenementen en vrijetijdssector. Daar komt nu in een klap een hele grote groep ondernemers bij: winkeliers, ondernemers op de markt, kappers, pedicures en andere niet-medische contactberoepen. En opnieuw de musea, bioscopen en theaters. Jullie worden ook allemaal getroffen door de lockdown die premier Rutte afgelopen maandag aankondigde. Onlangs maakten we nog afspraken met centrummanagement Leiden over het feestelijk aankleden van de stad; nu blijven de winkelstraten de komende vijf weken leeg. Ook de regels voor winterterrassen blijven voorlopig op de plank liggen. Wachtend op het moment dat de lockdown voorbij is.

Het is goed dat er 1 lijn wordt getrokken. Door een totale lockdown hopen we het coronavirus flink terug te kunnen dringen. En dat is ontzettend belangrijk voor alle mensen in de zorg en voor onze eigen gezondheid en de gezondheid van onze naasten. Tegelijkertijd is het ontzettend zuur dat dit nu gebeurt. Net in de laatste weken van het jaar waarin winkeliers normaal gesproken een flinke omzet draaien. 

Het valt me op in gesprekken met een aantal van jullie en ook in de media hoe snel ondernemers de knop om weten te zetten en overschakelen op online winkelen en thuisbezorgen. Samen met Centrummanagement Leiden, Leiden Marketing en Ondernemend Leiden blijven wij de komende weken mensen stimuleren om vooral lokaal te blijven bestellen. Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan komen we ook hier weer door heen. 

Samen met o.a. Ondernemend Leiden en CML werkt de gemeente aan informatievoorziening voor ondernemers. Een overzicht van alle lokale en landelijke regelingen en steunloketten vind je op www.leiden.nl/ondernemers-corona.

Voor nu fijne feestdagen en ik wens jullie en allen die jullie lief zijn een goed, lichter en een fijn 2021 met vertrouwen in de toekomst. 

 

Yvonne van Delft

Wethouder Economie en Binnenstad