1

Betaald parkeren, wat betekent dat voor jou?

Geplaatst op maandag 18 septembernieuws

De gemeente Leiden heeft aangekondigd dat zij, om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad te borgen, het betaald parkeren zal uitbreiden naar een aantal wijken. De gemeente Leiden hoopt hiermee de parkeerdruk te verlagen, en daarmee de ruimte beter en duurzamer te kunnen inrichten. Zo krijgen bijvoorbeeld de wijken Boshuizen en Fortuinwijk per 10 oktober betaald parkeren. Begin 2024 volgen Vlietpoort, Oostvliet, Klein Cronestein en Meerenburg.

Dit beleid heeft niet alleen impact op bezoekers, maar ook op ondernemers en hun personeel. Om deze reden is Ondernemend Leiden het gesprek aangegaan met de gemeente om vroegtijdig geïnformeerd te worden hierover. Ondernemend Leiden vindt het belangrijk dat ondernemers vroegtijdig weten wat de nieuwe situatie voor hen betekent.

Via de onderstaande button tref je de brief die Ondernemend Leiden heeft ontvangen. Hierin staat informatie over het nieuwe parkeerbeleid (tarieven) en mogelijkheden om één of meerdere parkeervergunningen aan te vragen.