Aanvalsplan ‘Zon op dak’: oproep naar eigenaren van grote daken

Geplaatst op dinsdag 25 meinieuws

Provincie Zuid-Holland initieert het aanvalsplan ‘Zon op Dak’. Met als doel zoveel mogelijk zonnepanelen op grote Zuid-Hollandse daken. Gedeputeerde Berend Potjer en wethouder Liesbeth doen een oproep naar eigenaren van grote daken om hun daken beschikbaar te stellen voor zonne-energie.    

Te denken valt aan daken van bedrijventerreinen, distributiecentra of sportcomplexen. Niet alle daken zijn meteen geschikt voor zonnepanelen. Soms moet de constructie bijvoorbeeld aangepast worden om de zonnepanelen te kunnen dragen. De extra investering die dan nodig is weerhoudt veel eigenaren van grote daken ervan om zonnepanelen te plaatsen. 

Met de subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland ondersteunt provincie Zuid-Holland eigenaren van grote daken bij de investeringen die nodig zijn om een dak constructief geschikt te maken voor zonnepanelen. Op de daken moeten minimaal 45 (die vervolgens minimaal 15 KWp opleveren) zonnepanelen passen. Het uiteindelijk subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd. 

Klik hier voor meer informatie.