Aanbieden van werkgelegenheid aan Oekraïense vluchtelingen

Geplaatst op maandag 11 aprilnieuws

Vanuit diverse wegen hebben we vragen gekregen of we een verbindende rol kunnen spelen tussen werkgevers die op zoek zijn naar werknemers en gevluchte Oekraïners die op zoek zijn naar werk. Daarbij mogen Oekraïense vluchtelingen door Europese regelgeving vanaf 1 april in Nederland aan het werk. 

Voor werknemers
Voor Oekraïense werkzoekenden heeft de gemeente Leiden een informatiepagina opgezet. Mocht u werkzoekenden kennen in uw netwerk, schroom dan niet hen te informeren over het feit dat het DZB en de gemeente Leiden hen bijstaan bij het zoeken van werk. Meer informatie staat op deze pagina

Voor werkgevers
Werkgevers met werk voor vluchtelingen met vragen hierover, of werkgevers die graag een vacature willen plaatsen kunnen zich melden info@wsphollandrijnland.nl. Geef in deze mail de volgende gegevens door:  uw gegevens door: uw voor- en achternaam, organisatie, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast dienen werkgevers die vluchtelingen in dienst nemen dit verplicht te melden bij het UWV. Meer informatie staat op de informatiepagina van de gemeente Leiden.