vr

14 okt

1

UITNODIGING: Werkbezoek ‘De (blijvende) impact van de crises op de bezoekerseconomie’

16:00:00event

Ondernemers krijgen veel voor hun kiezen. De effecten van de coronamaatregelen worden nog dagelijks gevoeld en de energieprijzen, personeelstekorten en inflatie stijgen naar recordhoogte. Daarnaast zijn ontwikkelingen zoals online shoppen in een stroomversnelling geraakt. Gecombineerd met de noodzaak om te verduurzamen staan ondernemers voor enorme uitdagingen.

Ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze niet open zouden staan voor innovatie en een andere manier van zakendoen, maar dat kunnen ze niet alleen. De veerkracht van ondernemers staat of valt met goed en stimulerend gemeentelijk beleid. Investeringen in veerkracht, innovatie en de bezoekerseconomie zijn noodzakelijk. Helemaal in deze tijd.  

We nodigen u dan ook met veel plezier uit om naar het werkbezoek ‘De (blijvende) impact van de crises op de bezoekerseconomie’ op vrijdag 14 oktober te komen. Deze is speciaal georganiseerd voor de leden van de commissie ‘Werk & Middelen’, wethouders, bestuurders, ondernemers en stakeholders. We informeren u over het belang van de bezoekerseconomie, de impact van de crises op ondernemers en delen een aantal denkrichtingen voor stimulerende maatregelen. Vervolgens gaan we op bezoek bij verschillende ondernemers die een belangrijke rol spelen in het goed laten draaien van één van de belangrijkste economische motoren van de stad.

We starten om 16.00 uur bij het stadhuis en zullen vanaf daar te voet en te vaart langs de verschillende ondernemers in de stad gaan. Om 17.45 uur verzorgen we een afsluitende borrel op het Hooglandse Kerkplein.

Programma: De (blijvende) impact van crises op de bezoekerseconomie

15:45 Inloop stadhuis

16:00 Welkomstwoord

Door Erwin Roodhart, Manager Stadsbreed, Ondernemend Leiden

16:05 Wat is het belang van een sterke bezoekerseconomie, hoe ziet de impact van de crises eruit en wat is er nu nodig?

Door Hans Gennotte, Accountmanager Bedrijven Binnenstad, Gemeente Leiden en Gijs Holla, centrummanager, Centrummanagement Leiden

16:15 Op de boot in gesprek over de impact op de vrijetijds- en cultuursector.

Door Daaf Sloos, Manager, Leidse Rederij en Govert de Kok, directeur en eigenaar, Bioscopen Leiden

16:45 Starten in tijden van crises

Door Sophie van Alphen, Eigenaar, Leiden Made

17.15 Ruimere terrassen, een blijvertje?

Door Sander Dubbeldeman, Eigenaar, De Uyl van Hoogland 

17.45 Afsluitende borrel op terras op Hooglandse Kerkplein

Aanmelden

We hopen u te zien op 14 oktober. Aanmelden kan via de volgende link: https://forms.gle/y5fchu4LCwHLHPRP6

ps. Raadpleeg de bijlage voor de uitnodiging in pdf-formaat.