Fonds Mentaal Welzijn

Zodat ondernemers met plezier aan het werk zijn

Het fonds ‘Mentaal Welzijn’ steunt initiatiefnemers die bij willen dragen aan het mentale welzijn van Leidse ondernemers. Wanneer we willen dat het goed gaat met de Leidse economie moeten we immers zorgen dat het goed gaat met onze ondernemers. Heb jij een plan wat daarin meehelpt, maar zit je krap in de middelen om dit te realiseren? Kijk wat het fonds ‘Mentaal Welzijn’ aan jouw initiatief kan bijdragen.

Waarom dit fonds?

Ondernemen is prachtige bezigheid en onmisbaar voor de Leidse economie, maar ondernemen kan ook veel van mensen vragen en onzekerheid met zich meebrengen. Uit de coronacrisis hebben we geleerd dat de mentale gezondheid van ondernemers niet vanzelfsprekend is. Dit fonds draagt eraan bij dat ondernemers met plezier aan de slag zijn. Wij verwelkomen elk initiatief dat bijdraagt aan:

  • Vermindering ziekteverzuim • Vermindering werkstress • Sociale cohesie • Werksfeer

Waar moet mijn plan aan voldoen?

Het moet het altijd om een samenwerkingsverband gaan. Daarnaast is het belangrijk dat het initiatief gericht is op het mentaal welzijn van Leidse ondernemers en aanvragers moeten zelf zorgen voor minimaal 30% cofinanciering. Klik hier voor de voorwaarden.

Hoe dien ik mijn plan in?

Je plan moet in ieder geval bestaan uit een omschrijving van doel, inspanningen/activiteiten, het verwachte resultaat, een planning, een begroting en een dekkingsplan. Lees hier meer over indienen

Dien je aanvraag en plan in: uiterlijk op de laatste woensdag van de maand. (23 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei, 29 juni, 28 september, 26 oktober, 30 november, 28 december, 25 januari)

Idee realiseren

Heb je een idee dat je zou willen indienen maar weet je niet in welke vorm je het beste kunt samenwerken of vraag je je af of het wel vernieuwend genoeg is? De Kleine Consultant biedt gratis pop-up consultancy sessies. Interesse? Mail de Kleine Consultant Leiden voor een afspraak.

Is je idee wel concreet genoeg maar nog niet uitvoerbaar en kun je strategisch en financieel advies gebruiken om het te gaan realiseren? Mail ons naar leidsstimuleringsfonds@ondernemendleiden.nl.

Meer info? Download de Folder Stimuleringsfonds

Wie doen mee?

Ondernemersfonds Leiden

Gemeente Leiden

OV Bio Science Park

Boerhaavedistricct

Business platform Schipholweg - Schuttersveld

Lammenschansdriehoek

Centrummanagement Leiden

Ondernemend Leiden

Rabobank Leiden - Katwijk