De voorbeelden

Zij gingen je voor...

Onderstaande plannen zijn door de beoordelingscommissie ‘goedgekeurd’ en hebben een bedrag toegekend gekregen vanuit het Leids Stimuleringsfonds.

De eerste drie plannen die ondersteuning krijgen presenteerden zich ook tijdens een speciale mini-talkshow over het Leids Stimuleringsfonds:

Water in the Cloud

Een ingenieus systeem meet of het groen in de stad water nodig heeft of niet. De initiatiefnemers zien Leiden als een proeftuin. “Deze oplossing zal zowel voor de stad Leiden als de betrokken groenbedrijven zorgen voor een efficiëntere en duurzamere manier van werken. Als we zien dat het werkt in Leiden, willen we graag breder uitrollen in Nederland en mogelijk zelfs daarbuiten”, zegt Mischa Griffioen namens de initiatiefnemers.

Team Horizon

Een samenwerkingsverband dat ontstaan is met dank aan de coronacrisis. Joris Nuiver van Bureau Nuiver legt het uit: “Team Horizon is een unieke alliantie tussen HBK, Bureau Nuiver en Daylight. Dit project is in het leven geroepen om Leidse ondernemers en organisaties sterker uit de coronacrisis te helpen. Een klein, multidisciplinair team maakt in een korte periode een inspirerend en financieel degelijk aanvalsplan voor ondernemers in nood. Nieuwe kansen vinden én verzilveren, dat is ons doel.”

Leiden Hub of Positive Technology & VR

Dit project is uit zowel economisch als maatschappelijk oogpunt ontstaan. “VR-antastisch, dat is de Virtual Reality-beleving die wij gaan brengen bij bedrijven en instellingen in Leiden en de regio. Met dank aan VR vergaderen we weer echt samen en kunnen kinderen weer bij hun ouders op bezoek in het verpleeghuis. Zelfs tijdens een lockdown. Wij zijn het Leids Stimuleringsfonds erg dankbaar voor de toekenning van dit bedrag”, zegt Désirée Rosier namens het collectief.