Corona informatie voor ondernemers

De impact van het coronavirus is groot voor de ondernemers. Daarom zet Ondernemend Leiden zich in om ondernemers te steunen en hen een toekomstperspectief te bieden. Dit doen we samen met onze partners van het Leids Crisisteam Economie.

Leids Crisisteam Economie*
Het Leids Crisisteam Economie is in maart 2020, door meerdere ondernemers- & brancheverenigingen en de gemeente Leiden, opgericht om ondernemers in tijden van corona te ondersteunen en te informeren. Daarbij is gewerkt aan lokale maatregelen zoals het verruimen van de terrassen, uitstel van lokale lasten en het verzoek aan vastgoedeigenaren om coulant op te treden bij het betalen van de huur. Daarnaast is gewerkt aan stimulerende maatregelen, zoals het Stimuleringsfonds en diverse stimuleringscampagnes zoals de Koop Lokaal-campagne, de Thuis in Leiden campagne en de Trakteer jezelf op Leiden cadeaukaart.

Informatieoverzicht
Onderstaand vindt u een overzicht met informatie over de verschillende steunmaatregelen en onze inzet om ondernemers te steunen.

Op deze informatiepagina vindt u alle informatie over landelijke steunmaatregelen, stimuleringsmaatregelen en lokale initiatieven. Deze pagina wordt bijgehouden door de Leidse ondernemersorganisaties en de gemeente Leiden.

De Ondernemersdesk biedt hulp aan ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis. Naast dat het belteam ondernemers actief benaderd, kan u ook zelf contact opnemen met de Ondernemersdesk. De Ondernemersdesk staat ondernemers bij door hulp bij heroriëntatie, hulp om in loondienst te gaan werken, hulp bij de financiën of hulp bij psychische problemen. De Ondernemersdesk is, met onze hulp en de overige leden van het Crisisteam Economie, opgericht door de gemeentes Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

Met het Leids Stimuleringsfonds helpen we initiatiefnemers met innovatieve ideeën deze te realiseren, om zo de weerbaarheid en veerkrachtigheid van de lokale economie te versterken.

*Het Crisisteam Economie bestaat uit afgevaardigden van: Ondernemend Leiden, Hoteloverleg, Bedrijvig Leiden, Centrummanagement Leiden, VNO-NCW Rijnland, KHN, gemeente Leiden, Leiden Marketing, Ondernemersfonds Leiden, OV Bio Science Park, Business Platform Schipholweg- Schuttersveld, Vastgoed Binnenstad Leiden en BV Leiden.